Zdrowie na talerzu w klasie 1 b

W ramach realizacji kolejnego zadania ogólnopolskiego projektu edukacyjnego „Z ekologią na Ty” uczniowie klasy I b zdobywali wiadomości i umiejętności w zakresie zdrowego odżywiania. Poznawali wartości warzyw i owoców, uczyli się jak w prawidłowy sposób przygotować pełnowartościowy posiłek. Wszyscy z zaciekawieniem sprawdzali skład niektórych bardzo popularnych wśród dzieci przekąsek oraz zawartości cukru w napojach. Jednym z zadań było samodzielne przygotowanie zdrowego śniadania. Z przyniesionych z domu produktów powstały pyszne i wesołe kanapki. Wspólnie przygotowany i zjedzony posiłek smakuje najlepiej.

Uczniowie kl I b

Foto: Anna Kostępska i Edyta Brożyna

Dwie dziewczynki prezentują warzywa

Chłopcy przygotowują kanapki

Dzieci w czapkach kucharskich przygotowują posiłek w sali lekcyjnej

Dziewczynka w czapce kucharskiej siedzi przed talerzem z kanapkami

Dziewczynka pokazuje przygotowaną kanapkę

Dziewczynka w czapce kucharskiej pokazuje przygotowaną kanapkę

Dziewczynka smaruje masłem bułkę

Chłopiec siedzi przy stworku z warzyw

Chłopiec prezentuje stworka z pomarańczy

Dziewczynka prezentuje stworka z gruszki

Chłopiec wykonuje stworka z warzyw

Wystawa stworków z warzyw i owoców

Dwaj chłopcy wykonują stworki z warzyw

Uśmiechnięty chłopiec i dziewczynka wykonują pracę  z warzyw

24-04-2023, Zbigniew Maruszewski
Strona którą odwiedzasz korzysta z plików cookies. Ustawienia dotyczące tych plików można zmienić w opcjach przeglądarki używanej do przeglądania Internetu. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o plikach cookies przeczytaj Politykę cookies.